by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    ct-anaalbic
    @ct-anaalbic
    Hi to all.
    I am trying to install Shopware 6 with docker in Ubuntu, and every image is run, but when I tried to go on localhost:8000, I got 503 error like on the screenshot bellow
    ct-anaalbic
    @ct-anaalbic
    image.png
    Does anyone know what is the problem here?
    As I could see, the problem is on the server side
    Анастасия
    @KaiRale
    @ChristopherDosin I did for one plugin, but quite primitive alt
    Christopher Dosin
    @ChristopherDosin
    @KaiRale Yes, thank you. Already got it. Thanks for your help :)
    Thomas
    @alpham8

    By given this config it redirects me to recovery/install/index.php and then it returns 404 http status: https://symfony.com/doc/current/setup/web_server_configuration.html#nginx

    I tried already this: https://www.the-cake-shop.de/shopware-6-mit-nginx-konfigurieren/
    But it doesn't change anything

    Rohith Meethal
    @rohithmeethal
    Why was ProductRepository named as SalesChannelRepository and used as $productRepository throughout the controllers ?
    kiener-wybe
    @kiener-wybe

    Does anybody have any idea why my Shopware search doesn't appear to find anything except for one (or maybe some others depending on the search) product, even though I've sync'ed about 20.000 through the API, all in the same manner:
    Universal visiblity (30), they have translations in two languages, they have at least one photo, a category, a saleschannel and fields like stock and price are filled.

    I have four products with almost the same name, by the same manufacturer, in the same category but when I search for it, only one of these items shows up.

    kiener-wybe
    @kiener-wybe
    If I edit a product (andmanually change some of its values) it appears in the search afterwards. Is there something I can do to make all products appear in the search results?
    ajimenez
    @poncho-jim
    @KobusPost yes it is listed, but I can't see the service whenever I do docker ps
    ajimenez
    @poncho-jim
    please help
    ./psh.phar docker:start
    ./psh.phar docker:ssh
    ./psh.phar install
    
    (1/1) Starting
    > docker exec -i --env COLUMNS=`tput cols` --env LINES=`tput lines` -u 1000:1000 -t beedeb7b9a6380be8abef3e070c6c3709f6f1a4e547f9e9f51b8151c5fe3488b bash
        application@beedeb7b9a63:/app$ ./psh.phar install
    (4/40) Starting
    > mysql -u 'app' -p'app' -h 'mysql' --port='3306' -e "DROP DATABASE IF EXISTS \`shopware\`"
        ERROR 2005 (HY000): Unknown MySQL server host 'mysql' (-2)
    @alpham8 what do you mean?
    ajimenez
    @poncho-jim
    help please someone
    haha
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    hey poncho man what's your problem?
    MelvinAchterhuis
    @MelvinAchterhuis
    @kiener-wybe try bin/console dal:refresh:index
    ajimenez
    @poncho-jim

    Thanks @vanWittlaer I can't run ./psh.phar install or ./bin/setup

    This is my front end and backend

    An exception occurred in driver: SQLSTATE[HY000] [2002] php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known

    I have mysql-server installed on this machine I am runnin Ubuntu 18, I have all the requirements

    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    not using the docker setup?
    ajimenez
    @poncho-jim

    yeah I ran

    ./psh.phar docker:start
    ./psh.phar docker:ssh

    then install inside the container and the error comes again
    (4/40) Starting
    > mysql -u 'app' -p'app' -h 'mysql' --port='3306' -e "DROP DATABASE IF EXISTS \`shopware\`"
        ERROR 2005 (HY000): Unknown MySQL server host 'mysql' (-2)
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    can you post result of local command docker ps plesae - check mysql container is running
    ajimenez
    @poncho-jim
    I have docker-compose, docker, bash, php 7.2
    it is not running but it is configured in the docker compose file
    here you go
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    again use docker ps to verify mysql container is running
    ajimenez
    @poncho-jim
    the container is not running
    Screenshot from 2020-04-10 11-34-54.png
    I am not sure why
    here is how my docker compose file looks like
    version: '3.7'
    
    services:
      app_server:
        image: shopware/development:latest
        links:
          - app_mysql:mysql
          - mailhog:mailhog
        extra_hosts:
          - "docker.vm:127.0.0.1"
        volumes:
          - ~/.composer:/.composer
        tmpfs:
          - /tmp:mode=1777
    
      app_mysql:
        build: dev-ops/docker/containers/mysql
        environment:
          MYSQL_ROOT_PASSWORD: root
          MYSQL_USER: app
          MYSQL_PASSWORD: app
    
      cypress:
        image: cypress/included:3.8.1
        tty: true
        ipc: host
        links:
          - app_server:docker.vm
        environment:
          - CYPRESS_baseUrl=http://docker.vm:8000
          - DISPLAY
        volumes:
          - ./vendor/shopware/platform/src/Storefront/Resources/app/storefront/test/e2e:/e2e-Storefront
          - ./vendor/shopware/platform/src/Administration/Resources/app/administration/test/e2e:/e2e-Administration
          # for Cypress to communicate with the X11 server pass this socket file
          # in addition to any other mapped volumes
          - /tmp/.X11-unix:/tmp/.X11-unix
        entrypoint: /bin/bash
    
      mailhog:
        image: mailhog/mailhog
    
      adminer:
        image: adminer:latest
        links:
          - app_mysql:mysql
    
      elasticsearch:
        image: elastic/elasticsearch:7.1.1
        environment:
          - "ES_JAVA_OPTS=-Xms512m -Xmx512m"
          - discovery.type=single-node
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    it is difficult to spot the actual reason from here. Is your setup based on one of the Shopware repos - which one? Do you see any error messages for docker:start?
    I downloaded the latest repo
    I don't see any messages when I run ./psh.phar docker:start
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    no I mean the docker setup - is it from shopware/development?
    recommend starting with shopware/development or shopware/production
    Thomas
    @alpham8
    @poncho-jim I need the nginx config for recovery/ins/index.php. The plain Symyony 4 config seems to be not enough
    recovery/Install/Index.php of course... Mobile client sucks :see_no_evil:
    ajimenez
    @poncho-jim
    @vanWittlaer I always start with the development template
    @alpham8 oh jesus what are you trying to do haha
    Max
    @aragon999
    @poncho-jim have you checked the logs of the app_mysql container? maybe it crashes on startup due to some reason
    @alpham8 why do you even want to use the web installer and not just use the console command?
    ajimenez
    @poncho-jim

    No I haven't I am thinking that that log is somewhere here development/dev-ops/docker/containers/mysql

    but I just have 4 files and none of them finish in .log

    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    the docker-compose file you posted doesn't look like the repo version. also there should be a docker-compose.override.yml
    Max
    @aragon999
    @poncho-jim yes, but you should probably learn more how to use Docker itself, I mean in the end the commands you are running are just some scripts which run docker and docker-compose commands, see here for example: https://github.com/shopware/development/blob/master/dev-ops/docker/actions/start.sh
    and if you for example do not use the -d flag when starting the container you can see the logs (otherwise it might be good to run: docker-compose logs app_mysql)
    nikunjw3nuts
    @nikunjw3nuts

    Hello all

    I want to add new taxt box in product slider is it possible ?
    See my screenshot : https://files.gitter.im/nikunjw3nuts/sYwU/image.png