Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    ajimenez
    @poncho-jim
    @alpham8 what do you mean?
    ajimenez
    @poncho-jim
    help please someone
    haha
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    hey poncho man what's your problem?
    MelvinAchterhuis
    @MelvinAchterhuis
    @kiener-wybe try bin/console dal:refresh:index
    ajimenez
    @poncho-jim

    Thanks @vanWittlaer I can't run ./psh.phar install or ./bin/setup

    This is my front end and backend

    An exception occurred in driver: SQLSTATE[HY000] [2002] php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known

    I have mysql-server installed on this machine I am runnin Ubuntu 18, I have all the requirements

    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    not using the docker setup?
    ajimenez
    @poncho-jim

    yeah I ran

    ./psh.phar docker:start
    ./psh.phar docker:ssh

    then install inside the container and the error comes again
    (4/40) Starting
    > mysql -u 'app' -p'app' -h 'mysql' --port='3306' -e "DROP DATABASE IF EXISTS \`shopware\`"
        ERROR 2005 (HY000): Unknown MySQL server host 'mysql' (-2)
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    can you post result of local command docker ps plesae - check mysql container is running
    ajimenez
    @poncho-jim
    I have docker-compose, docker, bash, php 7.2
    it is not running but it is configured in the docker compose file
    here you go
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    again use docker ps to verify mysql container is running
    ajimenez
    @poncho-jim
    the container is not running
    Screenshot from 2020-04-10 11-34-54.png
    I am not sure why
    here is how my docker compose file looks like
    version: '3.7'
    
    services:
      app_server:
        image: shopware/development:latest
        links:
          - app_mysql:mysql
          - mailhog:mailhog
        extra_hosts:
          - "docker.vm:127.0.0.1"
        volumes:
          - ~/.composer:/.composer
        tmpfs:
          - /tmp:mode=1777
    
      app_mysql:
        build: dev-ops/docker/containers/mysql
        environment:
          MYSQL_ROOT_PASSWORD: root
          MYSQL_USER: app
          MYSQL_PASSWORD: app
    
      cypress:
        image: cypress/included:3.8.1
        tty: true
        ipc: host
        links:
          - app_server:docker.vm
        environment:
          - CYPRESS_baseUrl=http://docker.vm:8000
          - DISPLAY
        volumes:
          - ./vendor/shopware/platform/src/Storefront/Resources/app/storefront/test/e2e:/e2e-Storefront
          - ./vendor/shopware/platform/src/Administration/Resources/app/administration/test/e2e:/e2e-Administration
          # for Cypress to communicate with the X11 server pass this socket file
          # in addition to any other mapped volumes
          - /tmp/.X11-unix:/tmp/.X11-unix
        entrypoint: /bin/bash
    
      mailhog:
        image: mailhog/mailhog
    
      adminer:
        image: adminer:latest
        links:
          - app_mysql:mysql
    
      elasticsearch:
        image: elastic/elasticsearch:7.1.1
        environment:
          - "ES_JAVA_OPTS=-Xms512m -Xmx512m"
          - discovery.type=single-node
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    it is difficult to spot the actual reason from here. Is your setup based on one of the Shopware repos - which one? Do you see any error messages for docker:start?
    I downloaded the latest repo
    I don't see any messages when I run ./psh.phar docker:start
    1 reply
    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    no I mean the docker setup - is it from shopware/development?
    recommend starting with shopware/development or shopware/production
    Thomas
    @alpham8
    @poncho-jim I need the nginx config for recovery/ins/index.php. The plain Symyony 4 config seems to be not enough
    recovery/Install/Index.php of course... Mobile client sucks :see_no_evil:
    ajimenez
    @poncho-jim
    @vanWittlaer I always start with the development template
    @alpham8 oh jesus what are you trying to do haha
    Max
    @aragon999
    @poncho-jim have you checked the logs of the app_mysql container? maybe it crashes on startup due to some reason
    @alpham8 why do you even want to use the web installer and not just use the console command?
    ajimenez
    @poncho-jim

    No I haven't I am thinking that that log is somewhere here development/dev-ops/docker/containers/mysql

    but I just have 4 files and none of them finish in .log

    Geert van Wittlaer
    @vanWittlaer
    the docker-compose file you posted doesn't look like the repo version. also there should be a docker-compose.override.yml
    Max
    @aragon999
    @poncho-jim yes, but you should probably learn more how to use Docker itself, I mean in the end the commands you are running are just some scripts which run docker and docker-compose commands, see here for example: https://github.com/shopware/development/blob/master/dev-ops/docker/actions/start.sh
    and if you for example do not use the -d flag when starting the container you can see the logs (otherwise it might be good to run: docker-compose logs app_mysql)
    nikunjw3nuts
    @nikunjw3nuts

    Hello all

    I want to add new taxt box in product slider is it possible ?
    See my screenshot : https://files.gitter.im/nikunjw3nuts/sYwU/image.png

    thseeker
    @thsekeer
    Hello All ..... how to add custom Font in shoping element.. ? and how to add icone filter in shopware 6 please any update.........??????
    kiener-wybe
    @kiener-wybe
    @MelvinAchterhuis That seemed to do the trick, thanks! Anything I can do about the search being incredibly slow?
    nikunjw3nuts
    @nikunjw3nuts

    Hello All,

    How to show 4 item in product slider ?

    elbsurfer
    @elbsurfer

    Kann mir jemand sagen, warum ich bei dieser Funktion

    $settingRepository = $this->container->get('my_custom.repository');
            $settingRepository->create(
                [
                    ['data' => $params['data']],
                ],
                \Shopware\Core\Framework\Context::createDefaultContext()
            );

    Die Fehlermeldung bekomme: General error: 1364 Field 'updated_at' doesn't have a default value Das Entity, hat die Spalten created_at, updated_at, die standardmäßig so angelegt werden:

    `created_at` DATETIME(3) NOT NULL,
    `updated_at` DATETIME(3) NOT NULL,
    Timothy
    @timothydc
    Anyone else having the problem where the cache folder grows to 50 GB+ in a couple of hours? I ran bin/console cache:pool:prune and 2 hours later the cache folder is back up to 50 GB.
    resava
    @resava
    hi to all,
    Shyim
    @shyim
    @elbsurfer, the sql generator is broken
    you have to make updated_at nullable
    @timothydc, how many products do you have :o
    SUCI
    @telefonosuci
    If i configure babel-loader for my storefront plugin to build React jsx, How can I exclude the platform folder from the webpack.config.js to avoid getting an error during build ?
    Анастасия
    @KaiRale
    Hy, guys! please tell me if I can subscribe to CmsPageLoadedEvent in order to track the number of views on a particular page
    elbsurfer
    @elbsurfer
    @shyim Danke, gut zu wissen ;-)
    mazim
    @themazim
    hey guys, can someone tell me what the VersionManager exactly does? it seems it store huge amounts of data for versioning, unfortunately, this seems to be quite unstable, my data is always "restored"