Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    tinect
    @tinect
    @neofireplugin when I created such process I had to delete existing on my own
    Patrick Weihe
    @neofireplugin
    ok thanks
    brainium
    @brainium

    install french-plugin 🤔

    Too easy… i was searching for .po files ;)

    Patrick Weihe
    @neofireplugin
    @tinect by the tags it works with replace
    Micha Hobert
    @Isengo1989
    When using a shell script in the production template and requiring a new repo it always adds the dev repos -> is there a workaround?
    composer require "test/test"
    The --no-dev does not work with a require
    Auswahl_804.png
    Auswahl_804.png
    an install --no-dev works after that, but feels weird
    Youmar0504
    @Youmar0504
    Hey,
    How can I use the API resources in shopware6?
    Per example in shopware5, you can find them in \Shopware\Components\Api\Manager::getResource('Customer').
    I need this to automatically create/update customers when its required
    8 replies
    Victor Ndambakuwa
    @vttn
    Does one have to create the entity table via migrations?
    Marcus C
    @macidev
    Hey, is there any other person having issues regarding properties and displaying them in the properties-panel in product?
    Pagination in the select dropdown doesn't work in 6.2.0
    (local dev and different setup with same version online with complete different database)
    pawonpawon
    @pawonpawon

    @macidev yes - I had similar issues on 6.2 RC .. but on the properties edit page (/admin#/sw/property/detail/UUID). (so editing of the property itself, not on the product page). On that page, only the first 10 are shown and you will need to use the search-box the find others.

    I did not check the product page yet, but I suspect these issues are related

    Marcus C
    @macidev
    yeah, great, so the fix is wait for 6.2.1?
    did you report it? @pawonpawon
    Slavko Babic
    @slavkobabic
    In email temlates order does not allow access to the lineItems, does somebody know how to access to lineItems in the mail templates?
    pawonpawon
    @pawonpawon
    @macidev No, not yet - had found this out yesterday.
    Marcus C
    @macidev
    oh sh*t, i'm currently writing an issue on issue.shopware.com (in German and automated translation with deepL)
    Marcus C
    @macidev
    CBrach
    @CBrach
    hi there, has one of you played around with tags + product streams already? My use-case is pretty simple: i have two tags, one product has both tags. I want a product stream that contains all products that have both tags set. however, all I'm getting are empty collections as soon as I add the second tag (product shows for both tags independently though)
    aleckscastro
    @aleckscastro
    How to properly populate a <sw-select-field...> in a module-name-detail.html.twig file with a collection say UnitCollection (entity and collection already set up)?
    pgm katumba
    @pgmkatumba_twitter
    is there a way displaying an array of url links for products in a given directory in a template file?
    aleckscastro
    @aleckscastro

    How to properly populate a <sw-select-field...> in a module-name-detail.html.twig file with a collection say UnitCollection (entity and collection already set up)?

    I had a look into /vendor/shopware/platform/src/Administration/Resources/app/administration/src/module/sw-product/component/sw-product-packaging-form/sw-product-packaging-form.html.twig and got it working!

    This tutorial has one incorrect path: https://docs.shopware.com/en/shopware-platform-dev-en/how-to/custom-component - How to report it?
    pawonpawon
    @pawonpawon

    Can anybody help me with creating orders through the API. These are old orders I am importing. I post to the /order endpoint.

    I got most of it working now, except for deliveries and transactions.

    I post them in the same call - but for both I get this error:

    FRAMEWORK__WRITE_CONSTRAINT_VIOLATION
    /0/deliveries/0/stateIdstateId
    This field is write-protected. (Got: "crud" scope and "system" is required)"

    get the same error for
    0/transactions/0/stateIdstateId
    But if I don't send a stateId - I get the error that it is a required field
    How do I get around this?
    Secondly - what is the normal order creation flow in Shopware? I come from a Magento background (15 years).
    Is a 'delivery' and a 'transaction' always created when an order is created?
    (even before the delivery is send out and/or the payment is done)?
    I am asking because the test order I created without the deliveries and transactions - in the admin they show "no transactions yet" and "no deliveries yet" and there is no way I can create those from the admin
    11 replies
    pawonpawon
    @pawonpawon
    (plus I'm getting 500 server errors on some actions , I think because of the missing delivery and transaction objects/relations)
    any help appreciated :)
    aleckscastro
    @aleckscastro
    The Bundle example: An InDepth guide seems to have the "Command" and "Decorator" parts missing: https://docs.shopware.com/en/shopware-platform-dev-en/how-to/indepth-guide-bundle
    aleckscastro
    @aleckscastro
    Why is the entity association created with the help from the above tutorial (Step 5: Adding associations to the entity) not available in the new tab I created following this tutorial: https://docs.shopware.com/en/shopware-platform-dev-en/how-to/new-tab-admin ?
    I get the following error: ReferenceError: product is not defined
    aleckscastro
    @aleckscastro
    The same entity association works fine under the General tab (sw-product-detail-base.html.twig), but not under my custom template (sw-product-detail-custom.html.twig)
    Mike Wink
    @mikewink
    Hello. I would like to ask if there is a sample SW6 theme that can be used to learn how to implement certain aspects like static assets (fonts, images), how to use normal CSS and how to use hot reloading in general (without the development installation). Thank you
    aleckscastro
    @aleckscastro
    @mikewink You can use Shopware's default theme as a basis. Start with /vendor/shopware/platform/src/Storefront/Resources/theme.json. Check out the "style", "script", "asset" and "sw-font-family-base" sections. You should store your theme's assets like fonts, images and icons in the folder "app/storefront/src/assets" of your theme. CSS in "app/storefront/src/scss/". Use base.scss for normal CSS or simply create a custom.scss file and and import it into base.scss. You can do the same for fonts: Create a scss file to load your fonts using src: url('../assets/font/myFont.woff'). As for hot reloading, ./psh.phar storefront:hot or ./psh.phar storefront:watch never worked for me on the storefront, only in the administration (./psh.phar administration:watch).
    Dennis Schwengler
    @EldoRay
    Hello! I am trying to import a customer in sw6. Only have email, password and id in csv file. Added some ID from DB like the hashed UUID for defaultShippingAddressId and so on. Import did not throw errors and "succeded" but no customer is added. What am I doing wrong?
    Hendrik Söbbing
    @soebbing
    @EldoRay You'll need to add some more details to be others able to help you. What fields are you writing to, did you fill all required fields? How did you verify that the customer was or wasn't added?
    Enzo Perrotta
    @eperrotta
    Hello guys, in the checkout page, as a logged in user, I can't change the shipping address. Clicking on the Change shipping address buttons opens the Billing address selection rather the shipping one.
    Am i missing something? Thanks!
    Enzo Perrotta
    @eperrotta

    I am missing an option from SW5 in SW6: it is possible in the shop settings under country, to "Disable tax conditions if a VAT ID is entered". I only see the tax free option in SW6?!? will this be added later?

    Is there any update about this feature?

    Mike Wink
    @mikewink
    @aleckscastro thank you very much for your detailed answer! I'm doing the same things you wrote and the docs describe. I'm still struggling with hot reload, but for now I just use PostCSS and plain CSS. 👍🏼🏆
    Nils Harder
    @inventivo
    Can the user recompile a theme via administration?
    Peter Meijer
    @peter-bztrs
    Good morning, why can demodata only be used with the production environment APP_ENV? What's the reason behind this?
    Mike Wink
    @mikewink
    @inventivo have you tried saving the theme in question? I think that starts a recompile in the back.