Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    Sandy Trinh
    @sandytrinh
    Hello!
    Hassan Abedi
    @habedi
    Great idea!
    Serge
    @bluetazmanian
    Hi, I have a question in regards to s6-overlay that you use in your Dockerfiles. I use Alpine linux which now has a s6 package writen by Laurent Bercot, would that mean that I do not need to use s6-overlay if its included as a package?
    Scott Mebberson
    @smebberson
    So, the docker-alpine Docker images are all based on Alpine Linux, s6, and s6-overlay. We use s6-overlay because it adds a really nice layer of flexibility for container initialisation, process management and container de-initialisation.
    Using s6 with Alpine Linux is only one part of the process, but designing a more complete *nix init process is more than just using s6 - which is where s6-overlay comes in.
    s6-overlay has not been designed by Laurent Bercot, but he was involved in the process and is consulted very regularly about design decisions. Also, Laurent Bercot has made murmurings about getting more involved with s6-overlay next year with a complete rebuild based on s6-rc.
    @bluetazmanian, I hope that helps you?!
    Jeff Kilbride
    @jeff-kilbride

    Glad to find this room! i just pulled the latest alpine:3.4 and rebuilt some containers that depend on it. I'm noticing that the date inside the containers are now off. I've not seen this before. For example:

    [2017-01-05 16:14:17]-[jeff@JMBP]-[~]
    $ docker run --rm alpine:3.4 date
    Thu Jan  5 15:19:54 UTC 2017

    The first line is my local system time in PST (Los Angeles, CA). The UTC time reported inside the container is roughly 9 hours off and I'm not sure how to correct it. I'm using docker-alpine locally for testing several node.js based containers. One of my apps reaches out to Amazon S3 and I'm getting timing errors I've never seen before, e.g.:

    RequestTimeTooSkewed: The difference between the request time and the current time is too large.
        at extractError (/app/node_modules/aws-sdk/lib/services/s3.js:538:35)
        at Request.wrapper (/app/node_modules/@sailshq/lodash/lib/index.js:3250:19)
        at Request.callListeners (/app/node_modules/aws-sdk/lib/sequential_executor.js:105:20)
        at Request.emit (/app/node_modules/aws-sdk/lib/sequential_executor.js:77:10)
        at Request.emit (/app/node_modules/aws-sdk/lib/request.js:668:14)
        at Request.transition (/app/node_modules/aws-sdk/lib/request.js:22:10)
        at AcceptorStateMachine.runTo (/app/node_modules/aws-sdk/lib/state_machine.js:14:12)
        at /app/node_modules/aws-sdk/lib/state_machine.js:26:10
        at Request.<anonymous> (/app/node_modules/aws-sdk/lib/request.js:38:9)
        at Request.<anonymous> (/app/node_modules/aws-sdk/lib/request.js:670:12)
        at Request.callListeners (/app/node_modules/aws-sdk/lib/sequential_executor.js:115:18)
        at Request.emit (/app/node_modules/aws-sdk/lib/sequential_executor.js:77:10)
        at Request.emit (/app/node_modules/aws-sdk/lib/request.js:668:14)
        at Request.transition (/app/node_modules/aws-sdk/lib/request.js:22:10)
        at AcceptorStateMachine.runTo (/app/node_modules/aws-sdk/lib/state_machine.js:14:12)
        at /app/node_modules/aws-sdk/lib/state_machine.js:26:10
        at Request.<anonymous> (/app/node_modules/aws-sdk/lib/request.js:38:9)
        at Request.<anonymous> (/app/node_modules/aws-sdk/lib/request.js:670:12)
        at Request.callListeners (/app/node_modules/aws-sdk/lib/sequential_executor.js:115:18)
        at callNextListener (/app/node_modules/aws-sdk/lib/sequential_executor.js:95:12)
        at IncomingMessage.onEnd (/app/node_modules/aws-sdk/lib/event_listeners.js:231:11)
        at emitNone (events.js:91:20)

    I also pulled alpine:3.5 and I get the same results:

    [2017-01-05 16:14:24]-[jeff@JMBP]-[~]
    $ docker run --rm alpine:3.5 date
    Thu Jan  5 15:20:01 UTC 2017

    Anybody have any insight?

    Jeff Kilbride
    @jeff-kilbride
    Somebody in the slack channel helped me out... the docker instance (host) just needed to be restarted.
    sgfgdf
    @sgfgdf_twitter
    hello, guys! i'm trying to install this package https://github.com/sgerrand/alpine-pkg-php5-mongo, but i got this error "ERROR: php5-mongo-1.6.14-r0.apk: IO ERROR". any suggestions?
    KillerSpaz
    @killerspaz
    @sgfgdf_twitter see if this helps gliderlabs/docker-alpine#155
    G. Richard Bellamy
    @rbellamy
    @smebberson ping
    Allan Garcia
    @allangarcia
    Hi, I just want to say GREAT WORK!!! I'll change my actual containers (phusion/baseimage) for this!
    Ruslan
    @disharmonized
    hi guys
    i have question about s6-overlay
    i have container, contains nginx and php-fpm
    i want to collect logs from them
    and i need to be able recognize what is what
    i need to add prefixes in logs for that
    can i do that using s6?
    or i should add prefixes in nginx config and php-fpm config?
    Scott Mebberson
    @smebberson
    @sgfgdf_twitter, did you get your issue sorted?
    Thanks @allangarcia, glad you like them.
    Scott Mebberson
    @smebberson
    @disharmonized, are you using the s6 log functionality, or just standard log functionality from nginx and php-fpm? If so, just add the prefixes as required...
    Orlando Pereira
    @Orpere
    hi
    how can i set env on alpine ?
    export don't work
    any one can help?
    Scott Mebberson
    @smebberson
    I'll get you an example...
    ping @Orpere
    Serge
    @bluetazmanian
    @smebberson Have you ever been able to install HHVM from Facebook in Alpine. I’ve tried to no success
    Scott Mebberson
    @smebberson
    @bluetazmanian, I haven't even tried actually to be honest. After a quick Google, there doesn't seem to be anything out there either.
    Serge
    @bluetazmanian
    @smebberson I know, I've actually got very far in having it but a few issues towards the end. I could share my private repos wi
    ...with you.
    Shashwat shagun
    @Shashwatsh
    Hi
    / # ping google.com
    ping: bad address 'google.com'
    / # ping 8.8.8.8
    PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 data bytes
    64 bytes from 8.8.8.8: seq=0 ttl=57 time=49.087 ms
    64 bytes from 8.8.8.8: seq=1 ttl=57 time=57.769 ms
    64 bytes from 8.8.8.8: seq=2 ttl=57 time=55.724 ms
    anyone knows how to solve this/
    ?*
    AndersFluur
    @AndersFluur
    Is it possible to seamlessly add support for ARM in docker-alpine? I forked the repo and modified alpine-base to specify FROM arm64v8/alpine and curl for aarch64. Works! But I need 32 bit arm as well. Must be a better way ?
    Twisted Pair in my Hair
    @tpimh

    Hi guys! My question is not about docker, but I think you still may help me or at least recommend where I can post the question so it is noticed. I'm trying to install Alpine in PRoot (in order to get it working with no superuser privileges).
    Here are the commands:

    $ mkdir alpine
    $ cp apk.static alpine
    $ ./proot -S alpine /apk.static -X http://dl-cdn.alpinelinux.org/alpine/edge/main -U --allow-untrusted --initdb add alpine-base
    fetch http://dl-cdn.alpinelinux.org/alpine/edge/main/x86_64/APKINDEX.tar.gz
    (1/16) Installing musl (1.1.16-r15)
    (2/16) Installing busybox (1.27.0-r2)
    Executing busybox-1.27.0-r2.post-install
    ERROR: busybox-1.27.0-r2.post-install: script exited with error 127
    (3/16) Installing alpine-baselayout (3.0.4-r0)
    Executing alpine-baselayout-3.0.4-r0.pre-install
    ERROR: alpine-baselayout-3.0.4-r0.pre-install: script exited with error 127
    Executing alpine-baselayout-3.0.4-r0.post-install
    ERROR: alpine-baselayout-3.0.4-r0.post-install: script exited with error 127
    (4/16) Installing openrc (0.24.1-r2)
    Executing openrc-0.24.1-r2.post-install
    ERROR: openrc-0.24.1-r2.post-install: script exited with error 127
    (5/16) Installing alpine-conf (3.6.0-r0)
    (6/16) Installing libressl2.5-libcrypto (2.5.5-r0)
    (7/16) Installing libressl2.5-libssl (2.5.5-r0)
    (8/16) Installing zlib (1.2.11-r0)
    (9/16) Installing apk-tools (2.7.2-r0)
    (10/16) Installing busybox-suid (1.27.0-r2)
    (11/16) Installing busybox-initscripts (3.1-r1)
    Executing busybox-initscripts-3.1-r1.post-install
    ERROR: busybox-initscripts-3.1-r1.post-install: script exited with error 127
    (12/16) Installing scanelf (1.2.2-r0)
    (13/16) Installing musl-utils (1.1.16-r15)
    (14/16) Installing libc-utils (0.7.1-r0)
    (15/16) Installing alpine-keys (2.1-r1)
    (16/16) Installing alpine-base (3.6.0-r0)
    Executing busybox-1.27.0-r2.trigger
    ERROR: busybox-1.27.0-r2.trigger: script exited with error 127
    4 errors; 6 MiB in 16 packages

    4 errors in scripts. The scripts look okay and I can run them. I don't know why does it fail. How can I debug the installation? I've been trying rebuilding the packages adding set -x to the scripts, but I couldn't install my versions because of signature problems. And I doubt that it will help because the scripts probably just fail to run. Is there a simpler way to debug it? It runs okay with root privileges.

    Slim Hmidi
    @slim-hmidi
    hi
    Jemli Fathi
    @jemliF
    hi

    I have the following Dockerfile:
    `FROM java:8-jdk-alpine
    MAINTAINER jemlifathi

    RUN apk update && apk --no-cache --update add maven

    COPY ./ /home/forms/
    WORKDIR /home/forms
    RUN mvn clean install

    EXPOSE 8080
    ENTRYPOINT java -jar ./target/forms-0.0.1.jar`

    I encountered this error while building my image:
    ERROR: unsatisfiable constraints: maven (missing): required by: world[maven] The command '/bin/sh -c apk update && apk --no-cache --update add maven' returned a non-zero code: 1
    Need help please
    Slim Hmidi
    @slim-hmidi

    @jemliF add this line :

    RUN echo "http://dl-cdn.alpinelinux.org/alpine/edge/community" >> /etc/apk/repositories

    before :

    RUN apk update && apk --no-cache --update add maven
    Nerio Rincon
    @n3rio
    @n3rio
    hi..
    had problems with alpine, python3.6, selenium, it seems that firefox-esr won't work in alpine container
    Kay van Bree
    @kayvanbree

    I'm trying to install nodejs on an nginx alpine Docker container

    echo "Installing node to run javascript"
    apk update
    apk add nodejs
    sync
    echo "Installed NodeJS"
    node -v`

    However I keep getting a version lower than I need
    How do I install node v8+?

    Alexander Remie
    @rmi7
    hi, I’ve got an alpine container in which I need to run an xxd revert command: xxd -r -ps, but the xxd inside alpine seems to be different from regular xxd, it has no -r revert option. how can i install an xxd version which does have the -r revert option?