Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    penguinchef
    @penguinchef
    Is there any way to see how many people are on the network?
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    No, currently there is no way to see how many people is on the network. It is actually possible to collect such info in a decentralized, permissionless manner, but such function requires a lot of work, so we will do it sometimes later.

    <<< All we need is that explanation of initialize account under the documentation under settings,configuration >>>

    Yes, and I hope someone will submit a pull request for this.

    Yogesh
    @yogk
    This message was deleted
    Yogesh
    @yogk

    Followed the blog http://blog.valbonne-consulting.com/2016/06/09/streembit-hello-world-1st-ever-video-call-over-a-decentralised-p2p-network/
    to install streambit and have a first glimpse. I have a linux-64 bit running debian. I installed npm, nwjs-sdk-v0.15.2-linux-x64 , streambit etc.
    When i start the nw using this on terminal. I am in the streembitui directory and type $ <path to nwjs-sdk-v0.15.2-linux-x64>/nw.
    I get a UI which shows NWJS, but it does not show a chromium GUI as mentioned in the blog. I get these kind of errors in the command line

    [2862:2881:1103/093401:ERROR:logging.h(810)] Failed to call method: org.kde.KWallet.isEnabled: object_path= /modules/kwalletd: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message recipient disconnected from message bus without replying
    [2862:2881:1103/093401:ERROR:native_backend_kwallet_x.cc(396)] Error contacting kwalletd (isEnabled)
    [2862:2881:1103/093401:ERROR:logging.h(810)] Failed to call method: org.kde.KWallet.isEnabled: object_path= /modules/kwalletd: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message recipient disconnected from message bus without replying
    [2862:2881:1103/093401:ERROR:native_backend_kwallet_x.cc(396)] Error contacting kwalletd (isEnabled).

    Google search did not much help.
    I tried uninstalling chromium and re-installing again, but no improvements. Is there any way to solve this and get the streambit UI ?

    Regards
    Yogesh

    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    Hi Yogesh, thanks for pointing this out. The chromium installation shouldn't be related to the node-webkit UI, these are different apps and instances when you run them. Even we should be able to run both apps parallel. What I am trying to say is don't worry about the chromium uninstallation. I haven't seen this internal Chromium error before and I am not sure why it does interact with your kwallet application. Though I found this https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=204638. Please give me a day and I will try nwjs 0.15.2 and nwjs 0.15.4 which is the latest one. Also I am working on a fix for the node library and UI bug fixes as well. We should have some bug fixes in the UI application in a few days.
    Yogesh
    @yogk
    Screenshot from 2016-07-12 02^%00^%39.png

    Additional info: To start nw app i go into nwjs-sdk directory and start nw from the terminal as
    yk14@ubuntu:~/nwjs-sdk-v0.15.2-linux-x64$nw

    I get a UI as attached in the above picture. both directories nwjs-sdksdk-v0.15.2-linux-x64 and streambitui were added to $PATH.

    T Z Pardi
    @zsoltpardi

    Ah, OK, so maybe that is the issue from where you execute the program? You should start the whole thing from the Streembit directory and then from the terminal:

    $ nwjs-sdksdk-v0.15.2-linux-x64 .

    Like this explains and Joachim the author of the blog says:
    "Start Streembit with node-webkit while still in the streembitui/ directory"

    http://blog.valbonne-consulting.com/2016/06/09/streembit-hello-world-1st-ever-video-call-over-a-decentralised-p2p-network/

    Please try this and let me know what is happening.

    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    So to start the nw app you shouldn't go to the nw sdk directory. You should go to the streembiui directory and start the nw app from there.
    Yogesh
    @yogk
    Screenshot from 2016-07-12 23^%26^%27.png
    Hi T Z Pardi,
    I actually have tried both by getting into streambitui directory as well as from nwjs-sdk-v0.15.2-linux64.
    When i run from streambitui I get the same UI output as above and no improvements.
    Attached figure could give you a clear picture when i run nw from streambitui directory and the generated output.
    Yogesh
    @yogk
    I have even tried the steps from blog for the latest SDK nwjs-sdk-v0.15.4-linux-x64, but i end up with the same - No proper UI.
    I hope something related to NWJS installation is not missed out to be mentioned. I have followed these steps as given in Debian as well as Ubuntu.
    1. sudo apt-get install npm
    2. Get the SDK and untar it using tar -xvzf ./nwjs-sdk-v0.15.4-linux-x64.tar.gz
    3. git clone https://github.com/streembit/streembitui.git
    4. cd ./streembitui
    5. npm install
    6. start nw from streambitui as yk14@ubuntu:~/streembitui$ ../nwjs-sdk-v0.15.4-linux-x64/nw
      I get no complete UI , but only NW.JS window opens as attached above.
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    Thanks for the screenshot. It indicates better what's happening. I can't see you put the "." at the end of the command, after the "/nw" part of the shell command it should be a ".". The blog of Joachim and our Github documentation says that a "." should be at the end of the command. Please check the blog and our Github documentation as well. The "." would indicate for node-webkit that open the application based on package.json. The "." is not there, and therefore nw opens the default node-webkit window instead of opening the Streembit application using the package.json. Users who follow the Github readme instructions haven't reported problems with regards to opening the application, so perhaps the problem is that your command is incorrect? Please let me know if it works with the "." at the end of the command. If it still doesn't work please try to use the full path of the SDK. So use "/yk14/home/nwjs-sdk-v0.15.4-linux-x64/nw" (or whatever is the path of your sdk, I am just speculating based on the picture what is the path) instead of using the relative path with "../" from your Streembit clone directory.
    Yogesh
    @yogk
    This message was deleted

    Hi T Z Pardi,
    Thanks for pointing the "." This was the mistake that i was doing and did not pay attention to the exact command mentioned in the blog.
    With the "." added after /nw , I am able to get a proper UI. I will now register and test it further to understand how it works.

    Many thanks again.

    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    Hi Yogesh, I am glad it works. It is easy to miss the ".", but it is important :-) and it's great if you put the correct shell command the UI is actually opened. Please let us know if you have any problems.
    Eddie Dickey
    @logicalpath

    Hi all, building NW.js, following instructions here:
    http://docs.nwjs.io/en/latest/For%20Developers/Building%20NW.js/#get-the-code

    I get:
    /usr/local/Cellar/python/2.7.11/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/Resources/Python.app/Contents/MacOS/Python: can't open file 'src/content/nw/tools/patcher.py': [Errno 2] No such file or directory

    The src.content.nw directory does not exist. I've asked about this in the nwjs/nw.js room but have not received a reply. Do I have to check out a rep into this dir? Thanks in advance

    Eddie Dickey
    @logicalpath
    I got past this issue by manually cloning the nw.js repo into src/content/nw
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    Hi Eddie, I had the same issue a while back. There is a new release for Streembit for both streembitlib and streembitui. Please let us know how it works on MAC.
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    The new streembitui is version 1.0.9 and there is an updated streembitlib as well, but the "npm install" should pull that permit that you have deleted the old streembitlib from the node_modules directory.
    Yogesh! Let me know please if you want to test the solution. If you can please open up the TCP port so you wouldn't use WS for transport but TCP.
    Yogesh
    @yogk
    error.png
    Hi TZ Pardi, to be safer i did a fresh installation of streembitui (i.e. renamed original streambitui to oldstreembitui, npm install and then git clone of streembitui to get the latest version). Next created an account "yogesh" , initialised it and searched for your name tzpardi. Now It says "The search for contact tzpardi returned no result". Secondly I also unticked the option Use WebSocket fallback and tried. but it shows same behaviour. See attached picture. Correct me if something is wrong here.
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    Could you please copy the content from the Seeds tab, from the very same view. Also, please click Tools and Account/Network info menu item and please copy to me the content of that view.
    Also please send me your log file at tzpardi@streembit.com. Click Tools/ Logs the first line of the Info tab indicates the path of your log file. Before you send me, please close the Streembit app to flush the log buffer the the log file.
    Yogesh
    @yogk
    This message was deleted
    This message was deleted
    seeds.png
    networkinfo.png
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    The seeds looks OK. Those the seeds are I am using as well.
    However, on the account/network info under the seeds you should see a few seeds to be listed, to which you actually connected. I don't think you have connected to any Seeds. A log file would help. Perhaps firewall or something prevents you actually connect to the network.
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    Which is confusing, you don't have any seeds listed in the Network view, which means you are not connected. However, in this case you shouldn't be able to search for contacts. We need to make sure the search box is only available when you are connected, and I thought I was taking care of that.
    Yogesh
    @yogk
    log file sent to your email id mentioned....ok i will have to logoff as its already late here..let me continue tomorrow.
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    OK, thanks Yogesh. I checked your log file. It seems all RPC calls timed out. You can see in the log files such lines like: "rpc call 1e437f071d1b058d7bc8f6dcfe6c43d2dd3c6b80 timed out" Normally it happens when incoming data is blocked. We say in the documentation that a peer to peer application requires a listener port, so the application try listening in port 8905 or whatever is defined in your settings view. If your firewall blocks the incoming data, then it is not possible to perform a P2P communication. There are some online tools which you can test if the port 8905 can receive incoming data.
    It seems you couldn't even publish your public key to the network. There is an error "Failed to store value at one or more nodes, reason: RPC with ID 1e437f071d1b058d7bc8f6dcfe6c43d2dd3c6b80 timed out","timestamp":"2016-07-18T16:49:37.555Z"} which indicates your TCP communication is not operational.
    Eddie Dickey
    @logicalpath

    I'm still building NW.js - I'm at the point of syncing:
    gclient sync --with_branch_heads

    I get to:
    Syncing projects: 100% (72/72), done.

    then I get:
    can't open file 'src/tools/remove_stale_pyc_files.py': [Errno 2] No such file or directory

    Anyone encounter this?

    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    No, I haven't seen that. Lately, to speed up the development process I take the built SDK binaries from the NW website. The latest is at http://nwjs.io/blog/v0.16.0-rc1/ , This is not ideal, but NW is an Intel sponsored project and they were audited several times, it seems there is no backdoor in the software and their binaries are trustworthy. Their build takes directly the Github source. Perhaps try using the SDK binaries. We will have to sort out our build process. We have been discussing that for a while. In the meantime, until we don't have resources I am just using the binaries from the download page.
    Eddie Dickey
    @logicalpath
    Thanks @zsoltpardi I'll give the binaries a go.
    Eddie Dickey
    @logicalpath
    I was able to run streembit, add and initialize account and request add contact with tzpardi and Joachim. Next up is to build OS X app
    T Z Pardi
    @zsoltpardi
    Hi Eddie, it's great you could run it. I was busy with doing a presentation for the Berlin, IETF conference and I was not online with Streembit but I will receive later your contact request. Thanks, for the MAC binary, it would be great to have it.
    Yogesh
    @yogk

    @zsoltpardi , I run debian version. Have disabled the firewall (at least in the previous streembitui version i was able to send you the request but could not see if any requests were accepted so i dont think firewall could be a problem). Also TCP 8905 is configured to listening. Here is the output of netstat -l on linux Command line

    $ netstat -l
    Active Internet connections (only servers)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State

    tcp 0 0 :33686 : LISTEN
    tcp 0 0 localhost:smtp
    : LISTEN
    tcp6 0 0 [::]:nfs [::]:
    LISTEN
    tcp6 0 0 [::]:43110 [::]: LISTEN
    tcp6 0 0 [::]:8905 [::]:
    LISTEN
    tcp6 0 0 [::]:sunrpc [::]: LISTEN
    tcp6 0 0 [::]:42001 [::]:
    LISTEN

    So i am clueless as to what could have gone wrong..

    Yogesh
    @yogk
    I created a new account "yogeshk" (note the change with k added at the end. earlier version was only yogesh). With this i am able to find tzpardi and sent you a friend request. could be this is a bug that if i had previous version of streambitui with account name "xyz" and I now use a new streambitui with the same account name "xyz" , then it does not allow to search contacts ...only when i created another name it allowed me to find contacts. accept my request sent so that i should be able to see your accepted request..
    Marc Schwab
    @mschwab56
    Hi yogk, did you backup your original yogesh account before updating to the new version? If you did you should try restoring the account.
    Eddie Dickey
    @logicalpath
    @zsoltpardi I built the osx binaries - Would love to test it by connecting to you or others on the streembit network
    Marc Schwab
    @mschwab56
    Feel free to add me on streembit to test it, my account name is mschwab
    Eddie Dickey
    @logicalpath
    Thanks @mschwab56
    Sent Request
    Yogesh
    @yogk
    @mschwab56: yes you are right. I had backedup my original "yogesh" account. I restored it and was able to search other contacts. I sent you a request @ "mschwab". plz accept so that i can see accepted requests..
    Eddie Dickey
    @logicalpath
    @zsoltpardi - Having issues connecting to contacts - It seems - tested with @mschwab56 and he did not see me as online and he appears offline to me. Saw this error in log:
    Failed to store value at one or more nodes, reason: RPC with ID 6de00deff1ebac3b6d2fa9c465e8526015e99714 timed out
    I can provide the log - I created 2 accounts and experience this with both accounts