Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
  • Oct 05 19:42

    philipmarzullo64 on 3.14

    0005515: When installing servic… (compare)

  • Oct 05 16:58

    evan-miller-jumpmind on 3.14

    0005514: Prevented SQL Server s… (compare)

  • Oct 05 16:15

    evan-miller-jumpmind on 3.14

    0005513: Prevented SQL Server G… (compare)

  • Oct 05 12:42

    evan-miller-jumpmind on 3.14

    0005512: Prevented default valu… (compare)

  • Oct 04 20:30

    erilong on 3.14

    0005511: Error request path not… (compare)

  • Oct 04 20:21

    erilong on 3.14

    0005509: Multiple active trigge… (compare)

  • Oct 04 20:18

    erilong on 3.13

    0005509: Multiple active trigge… (compare)

  • Oct 04 19:58

    erilong on 3.12

    0005508: Multiple active trigge… (compare)

  • Oct 04 19:51

    evan-miller-jumpmind on 3.14

    0005507: Prevented Postgres LOC… (compare)

  • Oct 04 14:58

    chenson42 on 3.14.2

    (compare)

  • Oct 04 14:57

    chenson42 on 3.13.8

    (compare)

  • Oct 04 14:53

    chenson42 on 3.12.19

    (compare)

  • Oct 04 14:48

    erilong on 3.12

    remove docbook (compare)

  • Oct 04 12:13

    evan-miller-jumpmind on 3.14

    0005505: Prevented Oracle TO_TI… (compare)

  • Oct 03 19:49

    evan-miller-jumpmind on 3.14

    0005504: Prevented Oracle DATE … (compare)

  • Oct 03 18:07

    erilong on 3.14

    0005496 : Optionally cast varch… (compare)

  • Oct 03 18:07
    erilong closed #187
  • Oct 03 18:02

    erilong on 3.14

    0005503: New config tables are … (compare)

  • Oct 03 17:48
    sanderc85 synchronize #187
  • Oct 03 17:43

    joshahicks on 3.14

    0005502: Fix json deserializati… Merge branch '3.14' of https://… (compare)

veripolis-ms
@veripolis-ms
I fixed the password problem by updating it in sym_node_security. It is unknown to me why it changed.
I fixed the old database memory by deleting all the symmetricds files and re-unzipping it. It is unknown to me where & why it stored the previously synced schema.
Tony Dobbs
@TonyDobbs
Hey everyone, I'm having an interesting issue and was curious if anyone had any ideas. Last night my sync stopped. I restarted mysql and symmetric and the system was able to re-sync. Since then I have noticed intermittent errors in the log stating Communications link failure. The batch does get loaded on the next retry, but I don't recall seeing these errors before. In addition to this, when I was running some queries to check the sync status I noticed that occasionally I would receive the error 2006 MySQL server has gone away which I have never seen before. Does anyone have any ideas on what could cause these errors?
Tony Dobbs
@TonyDobbs
Found the issue!
The server was running out of memory and was killing processes
Tony Dobbs
@TonyDobbs
Hey me again! I have an interesting issue. I noticed that foreign characters are not transferring correctly between databases. I edited a row to contain the word "Gdańsk" and this correctly was stored in the database as well as in the sym_data table, but when I look in the database receiving the changes the ń is replaced with a '?' character. The same thing happens in reverse. Any ideas?
Tony Dobbs
@TonyDobbs
I tested again with the character 'á' and it worked as expected.. puzzling
joshahicks
@joshahicks
What are the source and target database types
Tony Dobbs
@TonyDobbs
@joshahicks Both are MySQL databases
I did another test last night with the character á and this transferred correctly to my surprise
joshahicks
@joshahicks
@TonyDobbs what are the charsets used by each source and target database
Tony Dobbs
@TonyDobbs
@joshahicks The charset is utf8mb4_unicode_ci for both the source and target databases
The charset of my sym_data table columns is utf8_general_ci is that matters
joshahicks
@joshahicks
@TonyDobbs I wonder if making all of them the same would help
Tony Dobbs
@TonyDobbs
Ok thank you I will try that
Zalman Lew
@zalmanlew
Anybody here ever setup a replication from Sybase to MSSQL?
dikum
@dikum
@joshahicks Syncing is currently not working on my end. I've checked the SYM_TABLE_RELOAD_REQUEST table, the records have load ids. I've checked the sym_outgoing_batch, there records have status of 'OK'. The changed data is not reflecting on the server. I have this on the log: Batch --- is not ready for delivery. It is currently scheduled for extraction. Also this: the public.update status channel for node group has only default routers.... Please help take a look. Thanks.
joshahicks
@joshahicks
@zalmanlew we have had groups replicate from Sybase to MSSQL it should not be different than any other vendors
@dikum do you see triggers physically in place on the source tables? Do you see entries in sym_data for capture
dikum
@dikum
@joshahicks There are records in sym_data table on the source DB. Regarding the Triggers, do you mean the records in SYM_TRIGGER table?
joshahicks
@joshahicks
@dikum in sym_data though are there entries for your tables
are changes for your tables being captured
dikum
@dikum
@joshahicks I see there are new records in the table but I don't know how to verify if changes are being captured. Please can you tell me the what to check so I revert? Thanks for your help.
joshahicks
@joshahicks
sym_data has a table_name column and a create_time
you should see new changes coming in here if capture is working
If you see records in here that are new you may want to take the data_id of one of them and query sym_data_event where data_id = ?
Then take the batch_id in sym_data_event that is returned and use that to query sym_outgoing_batch where batch_id = ?
This will tell you if batches are being constructed (as part of the routing process job) and being sent to the target. The status column on the sym_outgoing_batch will tell you if this batch is pending or has been committed on target
dikum
@dikum
@joshahicks I've executed the queries and the status says 'OK' on the sym_outgoing_batch table
joshahicks
@joshahicks
then it should of replicated and committed that change to the target
dikum
@dikum
@joshahicks The issue I'm currently facing is it isn't replicating. The number of rows in my tables are different.
dikum
@dikum
@joshahicks The channel id column is reload, summary has the name of the table. I don't know if this information would be of help.
joshahicks
@joshahicks
thats for initial load but doesnt line up with your queries in sym_data
do you see changes in sym_data for “deafault” channel
dikum
@dikum
@joshahicks If you mean having "default" as a value in the channel_id column, then No, I don't have records for that in the sym_data table.
joshahicks
@joshahicks
default is the main change capture channel unless you setup your own
This would mean you are not capturing changes on the source
if changes are occurring
dikum
@dikum
@joshahicks How can I capture the changes. I'm sorry, these weren't created by me. I just took over the system. So it's a bit confusing at the moment.
joshahicks
@joshahicks

You need to make sure you have valid configuration in sym_trigger, sym_router, and sym_trigger_router.

There is also a professional version that provides a web console for maintenance like this and full support. If that is something you might be interested in we can start a direct chat to discuss those options

dikum
@dikum
@joshahicks Thanks for your time. I'll look into what you've mentioned and get back.
Zalman Lew
@zalmanlew
What is the db.driver for MS SQL Server? Would it be com.microsoft.sqlserver?
Zalman Lew
@zalmanlew

I'm trying out the demo, trying to run

../bin/symadmin --engine corp-000 create-sym-tables

I'm getting an error

Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class oracle.jdbc.OracleDriver

(corp-000 is using sybase drivers )

joshahicks
@joshahicks
@zalmanlew you need to install the Oracle module
symadmin module install oracle
Zalman Lew
@zalmanlew
@joshahicks thanks, I tried that but got an error
ERROR: Invalid module specified
joshahicks
@joshahicks
@zalmanlew the demo uses H2 by default you may need to remove your engines files and start clean. What database types are you trying to replicate
There is a pro free trial for 30 days that might help you walk through the connection setup if you are having issues creating the engine files on your own
joshahicks
@joshahicks
@zalmanlew also are you running Java 8 or higher
Zalman Lew
@zalmanlew
I managed to download the oracle drivers and got it working. Now I'm just having trouble connecting to my Sybase source.
I'm trying to connect Sybase >> MS SQL