by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    Geir Andersen
    @GeirFrimann
    @Chris-O2, now I have something to learn during the christmas holyday :-) Thanks, and have a merry christmas!
    Ktysai
    @Ktysai
    HI, there! Is some way for the customer to edit the device name some something similar? The customer send the devices to his clients and wants to personalize the devices to spot more easily their name
    Chris-O2
    @Chris-O2
    @Ktysai
    Maybe use the Device Label field and show this field in the Device Admin Table ?
    I havent been able to use ${entityLabel} tag yet in the the Wiget name yet which is a problem for me building the UI.
    Ktysai
    @Ktysai
    @Chris-O2 I do not know what is Device Admin table :( In the map Widget I'm able to customize the name of each marker
    ${entityName}: (${capacity} %, ${Firma_client}, ${Firma_client_1})
    Stefan Roßmann
    @SR555_gitlab
    Hi everyone, I am looking for a solution to "Remote login" to Thingsboard. I would like to embed a Dashboard into a website without login to Thingsboard. I don't want to make the Dashboard and the Devices public.
    Kevin Cando
    @scando1993
    Hi has anyone made a personalized widget??
    mannoh
    @mannoh
    example
    shjanaki
    @shjanaki
    Hi EveryOne, Dashboard Import in to a thingsboard instance expects all "Entity Aliases" to be resolved. Is there a way to bypass the validations during the Import? Because I would like to Import the dashboard on a fresh thingsboard instance even before adding all assets and Devices .
    George Manthos
    @georman
    Merry Christmas to everybody.
    I cant send more than 100 character from MQTT, how to increase this value?
    zhangxianwei2015
    @zhangxianwei2015
    Anyone encountered below error in thingsboard?
    WARN o.apache.kafka.clients.NetworkClient - [Consumer clientId=tb-node-54dcbbb698-nfhg6, groupId=tb-node] 30 partitions have leader brokers without a matching listener, including [tb.transport.api.requests-0, tb.transport.api.requests-5, tb.transport.api.requests-10, tb.transport.api.requests-20, tb.transport.api.requests-15, tb.transport.api.requests-25, tb.transport.api.requests-26, tb.transport.api.requests-9, tb.transport.api.requests-11, tb.transport.api.requests-16]
    mıstık
    @doganberk95_twitter
    hello all :) I ahve a quick question. I am using sim7020E for mqtt conenction with thigsboard and succesfully connect to the mqtt broker. But, cannot subsribe or publish to a topic although using the sutrcutre required. Anyone achieved to connect with sim 7020E?
    woff3d
    @woff3d
    @Chris-O2 Hi Chris, ever got an answer on this or did you find a solution/workaround ? I'm facing the same question.
    I'm referring to the CBOR format.
    Damian X. Garcia
    @thegaux
    Hi all, does anyone know how to add different actions to a custom menu-like widget? What should I put in my self.actionSources function to publish one event per menu item and how should I bind them? I couldn't find anything in the documentation. Thank you
    Chris-O2
    @Chris-O2
    @woff3d Hi, yes we did find a way re CBOR decoding although didntr find how to do this with an external library. Have a look at our code at https://bitbucket.org/evisi_ops/solarflux-datum-decoder/src/master/
    We used code from https://github.com/ARMmbed/cbor-sync
    woff3d
    @woff3d
    @Chris-O2 Hi Chris, thanks. Great. Well documented. Interesting approach. I'll dig some deeper into it.
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter
    How can I change port 8080 to 80 in an instance with ubuntu?

    says this: Connector configured to listen on port 80 failed to start

    but it is a totally new ubuntu installation, it has nothing else installed.

    Damian X. Garcia
    @thegaux
    @JesusSuarez_twitter take a look at your /usr/share/thingsboard/conf/thingsboard.yml file. Update the line stating
    port: "${HTTP_BIND_PORT:8080}"
    with your preferred port
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter

    @dexequiel87 How disappointed I am of this software.

    I just tried using this guide https://thingsboard.io/docs/user-guide/install/pe/ubuntu/ on a newly installed server with ubuntu.

    and when I change the port on thingsboard.yml does nothing

    it just says that the port is already in use, and there is nothing running in port 80

    Bad software and bad support. There is nothing on the internet about how to fix it.

    @dexequiel87 It was the first thing I did and it never works. It simply says that the port is already in use, but nothing is working on this port.
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter
    Is there anyone on this planet able to help me solve this?
    Damian X. Garcia
    @thegaux
    @JesusSuarez_twitter I am new to thingsboard too. I just installed it using the same guide on my local Ubuntu 18.04 and it worked. I suggest you to look at your ports by using the command
    nmap localhost
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter
    This is what it says: Connector configured to listen on port 80 failed to start
    ThingsBoard installation failed!
    nmap:
    PORT STATE SERVICE
    22/tcp open ssh
    53/tcp open domain
    5432/tcp open postgresql
    Ubuntu 16.04.4 LTS
    Damian X. Garcia
    @thegaux
    do you have root credentials? Try by running nmap as super admin
    sudo nmap localhost
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter
    It is the same result.
    :'( I'm going crazy..
    Damian X. Garcia
    @thegaux
    What level of expertise do you have using Ubuntu? I would suggest to run the command
    sudo service thingsboard status
    (but I don't know if you did that already)
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter

    service thingsboard status
    ● thingsboard.service - thingsboard
    Loaded: loaded (/lib/systemd/system/thingsboard.service; enabled; vendor preset: enabled)
    Active: active (running) since lun 2019-12-30 04:35:58 CET; 17min ago
    Main PID: 2203 (thingsboard.jar)
    CGroup: /system.slice/thingsboard.service
    ├─2203 /bin/bash /usr/share/thingsboard/bin/thingsboard.jar
    └─2218 /usr/bin/java -Dsun.misc.URLClassPath.disableJarChecking=true -Dplatform=deb -Dinstall.data_dir=/usr/share/thingsboard/data -Xloggc:/var/log/thingsboa

    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: "value" : 100,
    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: "description" : "Devices amount limitation"
    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: },
    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: "whitelabeling" : {
    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: "value" : true,
    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: "description" : "White-labeling feature"
    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: }
    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: }
    dic 30 04:37:27 ns377766 thingsboard.jar[2203]: Initialized ThingsBoard License Client with instanceId [SRbew3mplIhFX1Ivzkl9]
    dic 30 04:38:40 ns377766 thingsboard.jar[2203]: Stopping ThingsBoard License Client...

    Damian X. Garcia
    @thegaux
    it looks like the service is running already. That's why it fails to start again
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter

    service thingsboard stop

    /usr/share/thingsboard/bin/install/install.sh

    ===================================================

    :: ThingsBoard Professional Edition :: (v2.4.2.1PE)

    Connector configured to listen on port 80 failed to start
    ThingsBoard installation failed!

    Damian X. Garcia
    @thegaux
    were you able to stop the service without root credentials?
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter
    yes, I use the root user.
    Damian X. Garcia
    @thegaux
    we can continue trying to make it work in a private chat
    Jesus Suarez
    @JesusSuarez_twitter
    ok thanks.
    saji199722
    @saji199722
    hi everyone
    i have a problem with sending rpc subscribe rest api
    it retruns 503 error Service unavailable but everything on server is ok
    any help?
    Navid
    @Navid007
    I am using a python code to connect via MQTT to my thingsboard server
    the code works with Demo.thingsboard.io
    once I change the server and connect to a device made in my server, it is connecting and in my python code logs shows successful connection and start publishing, however I do not see data in "Latest Telemetry" Section,
    I do not know how to debug, any idea ?
    zhaocundang
    @zhaocundang
    wow, this is i wanted ! amazing !
    nmahale10
    @nmahale10
    HELLO ALL