Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    tim
    @tim:nullvoid.de:8448
    [m]
    I think on windows its better to use sccache, but I have no first hand experience with it, just something I think I read somewhere
    tim
    @tim:nullvoid.de:8448
    [m]
    snap, just tried building 99.0.4844.74, same problem with llvm as before. llvm, taking tar balls, is uncompileable right now.. maybe I'll just build a git checkout and just use that :^
    Ryuk1Wringer
    @Ryuk1Wringer
    Hello everyone, I am new to programming and was trying to make a new browser out of ungoogled chromium. I built the project successfully and changed logos and name of chrome using stackoverflow answers. However I am stuck at how to build it again so that I can get the new browser? If I try to run build.py, it fails because of already existing src folder. If I tries to run the ninja command from build.py directly, it build the chromium version again. So is it possible if anybody could guide me in a little detail. Thanks in advance.
    wchen342
    @wchen342:matrix.org
    [m]
    You mean my ungoogled-chromium-building-scripts? Can you elaborate what you mean by "build the chromium version again"?
    tim
    @tim:nullvoid.de:8448
    [m]
    btw, I was able to update to llvm 14 and after that also ugc. thanks again networkException, you were spot on
    life-the-user
    @life-the-user:matrix.org
    [m]
    hello
    i would like to know the specific telemetry that was removed from default chromium
    networkException
    @networkexception:chat.upi.li
    [m]
    The readme should list / link to the specific changes
    questionaskarch
    @questionaskarch:matrix.org
    [m]
    With the most recent Arch Linux, the ungoogled-chromium fails with "/usr/lib/chromium/chromium: error while loading shared libraries: libicui18n.so.70: cannot open shared object file: No such file or directory"
    networkException
    @networkexception:chat.upi.li
    [m]
    There's already a rebuild in process on GitHub Actions. Sadly the OBS didn't have the newest ICU version available when starting the rebuild so it built with the old version still
    I will start a new OBS build in a bit
    nikolio
    @nikolio
    anyone running xfce?
    I want to verify a chromium bug
    can you view a youtube video using picture in picture mode?
    nikolio
    @nikolio
    I'm getting sigserv
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    anyone else has the problem that clang 14.0.2 puts files in /usr/include/clang/14.0.1 and the new chromium failed to build because of that? Just downgraded and it started compiling fine
    1 reply
    testuser
    @testuser:synapse.git-bruh.duckdns.org
    [m]
    Maybe
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    maybe, yes :D But it build like that on several machines for me
    testuser
    @testuser:synapse.git-bruh.duckdns.org
    [m]
    It should put the headers in the 14.0.2 dir
    Hmm
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    build() {
            mv clang-tools-extra-$version.src clang-$version.src/tools/extra
            prt-get isinst ccache && PKGMK_CLANG+=' -D LLVM_CCACHE_BUILD=ON'
    
            cmake -S $name-$version.src -B build -G Ninja $PKGMK_CLANG \
                    -D CMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr \
                    -D CMAKE_INSTALL_LIBEXECDIR=lib/clang \
                    -D CMAKE_BUILD_TYPE=Release \
                    -D CMAKE_C_FLAGS_RELEASE="$CFLAGS" \
                    -D CMAKE_CXX_FLAGS_RELEASE="$CXXFLAGS" \
                    -D LLVM_MAIN_SRC_DIR="$SRC/llvm-$version.src" \
                    -D LLVM_EXTERNAL_LIT=/usr/bin/lit \
                    -D LLVM_PARALLEL_COMPILE_JOBS="${JOBS:-1}" \
                    -Wno-dev
            cmake --build build
            DESTDIR=$PKG cmake --install build
    }
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    so this works with 14.0.0 and 14.0.1 but not for 14.0.2
    llvm ports are kept in sync.. I dunno what to think about it
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    maybe 14.0.3 will fix the issue <.<
    anyway, the new update built fine with 14.0.1 on my system
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    does the global media control icon in the toolbar crash the browser for anyone else?
    (and is there a way to remove that icon altogether?)
    --disable-features=GlobalMediaControls that still works
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    looks promising
    jlkpc
    @jlkpc:matrix.org
    [m]
    librewolf has a file that overrides certain settings for the browser, does ungoogled-chromium offer the same kind of user customisation?
    networkException
    @networkexception:chat.upi.li
    [m]
    you can set flags in a desktop file
    jlkpc
    @jlkpc:matrix.org
    [m]
    any documentation on this?
    jlkpc
    @jlkpc:matrix.org
    [m]
    so chromium-flags.conf can set configs for chrome:flags, is there a similar thing for chrome:settings?
    networkException
    @networkexception:chat.upi.li
    [m]
    there are enterprise policies, not sure if they allow such a level of control however
    jlkpc
    @jlkpc:matrix.org
    [m]
    where does chromium-flags.conf go on windows?
    Lucas Bertolini
    @LNBertolini
    Hi, I am trying to contribute a small new feature but I'm unfamiliar with patch files and I seem to have messed up the one I made. Is there someone who could help me?
    testuser
    @testuser:synapse.git-bruh.duckdns.org
    [m]

    Extract chromium source
    git init
    git add ./path/to/file1 ./path/to/file2 ...
    git commit -am "init"

    Make changes to file1, file2 and whatever else you passed to git add

    git diff HEAD > my.patch

    Lucas Bertolini
    @LNBertolini
    I may have just figured out the error I made, actually, and it was getting old versions of the files from a commit I was investigation without realizing I had done that.
    LucinaFailurePart2
    @LucinaFailurePart2
    is it possible to patch in the feature to open up a specific webpage on startup of the app? ungoogled chromium has a bunch of patches including ones that change the prefrences so I thought I'd ask here.
    networkException
    @networkexception:chat.upi.li
    [m]
    there's already a flag for that
    --custom-ntp
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    at work, I have troubles loading a few internal resources.. however, they work in a different browser. ugc reports ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID - is there anything know about this? My first quick google search didn't yield anything
    the funny part is that it works just fine in edge :B I deleted all browser data, tried a clean profile, and using wireshark I can see that i get a tcp reset. I have no idea what else to try next
    networkException
    @networkexception:chat.upi.li
    [m]

    Well there's an easy explanation for that: Your workplace is using self signed certificates for those sites which were not signed by a public certificate authority

    For security reasons a browser will only trust a list of known public authorities like LetsEncrypt which are known to thoroughly check the ownership of a domain before signing a certificate. If this wouldn't be the case, browsers would have no way to verify that a server they are talking to is actually the server they want to talk to

    For ungoogled-chromium to accept a custom authority you need that authorities certificate and add it in the browser's settings

    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    heh, spot on again. but it i am mostly confused because it was working for months. was this recently introduced and i just overslept it in the changelog?
    it stopped working in the middle of the day last week, and I haven't been able to investigate much yet
    networkException
    @networkexception:chat.upi.li
    [m]
    could be
    If you click on the "Not secure" hint left to the url bar and click on "Certificate is not valid" it should show the certificate viewer, maybe that reveals something about the change (perhaps the "Issued On" timestamp machtes when that certificate was introduced)
    tim
    @tim:nullvoid.de
    [m]
    i did check the certificate, i just didnt have the free head to investigate much further for now. I'll try to trace it down. I was told that the private root cert of our domain is installed on each client so yeah, weird
    networkException
    @networkexception:chat.upi.li
    [m]

    maybe vanilla / ungoogled chromium ignores the client's certificates?

    I'm not sure about that