These are chat archives for ushahidi/Community

11th
Nov 2015
ichuythong
@ichuythong
Nov 11 2015 07:37
Angela Oduor Lungati: npm install gulp-notify
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 07:45
[Robbie Mackay, Ushahidi] @AngelaOduor we might be missing a dependency somehow.
[Robbie Mackay, Ushahidi] Since that sounds like DC.js not loading
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 08:17
[Robbie Mackay, Ushahidi] @AngelaOduor Figured it out. We're defining one of the dependencies wrong. let me push an update ;)
[Robbie Mackay, Ushahidi] I *think* if you do a "git pull" then run "npm install" again
[Robbie Mackay, Ushahidi] it should fix the issue.. let me know how it goes
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 08:29
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] let me try that riiiiight now :)
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] YAAAAAAAAAY
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] (allthethings) (allthethings) :D Fixed! thanks @Robbie :)
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 08:35
[Robbie Mackay, Ushahidi] woop!
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 08:44
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] okay, now i just have one teeny weeny problem
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] File uploaded
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] that's the error that firebug throws
[Robbie Mackay, Ushahidi] I think thats just a trailing slash issues
[Robbie Mackay, Ushahidi] Change your BACKEND_URL from http://v3.dev/ to just http://v3.dev
[Robbie Mackay, Ushahidi] run gulp build again
[Robbie Mackay, Ushahidi] see if that works?
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] (facepalm) one sec
[Robbie Mackay, Ushahidi] ushahidi/platform#705

[Link]

<p>ushahidi/platform#705</p>

<p>[cmacdonell] On two installs I've done I found that including the trailing slash on BACKEND_URL in .env actually breaks the site ("Oops, something went wrong"). Have others seen this?</p>

Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 08:58
[Robbie Mackay, Ushahidi] What do you see if you go to http://v3.dev ?
[Robbie Mackay, Ushahidi] what do you see at http://v3.dev/api/v3/config/site ?
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] The requested URL /api/v3/config/site was not found on this server.
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 09:09
[Robbie Mackay, Ushahidi] hrm. I think you might have some rewrite issues if thats not working
[Robbie Mackay, Ushahidi] @Jason any chance you can check Angela's apache config?
[Jason Mule, Ushahidi] yup...was about to suggest looking at rewrite rules.
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] what would i do without you two :D? @Jason @Robbie :D
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] let me check
[Robbie Mackay, Ushahidi] alright. I'm out
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 15:08
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] I HAVE A RUNNING LOCAL V3 INSTALL
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] @Jason you da besssssssss
[Jess Shorland, Ushahidi] WOOOOOOOO
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] (allthethings)
[Jess Shorland, Ushahidi] it's true, @jason is the best
[Jason Mule, Ushahidi] haha
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 16:59
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] i should also just clarify, that this was a successful install of v3 on a ....wait for it... A MAC!
[Angela Oduor Lungati, Ushahidi] A MAC
Ushbot
@ushbot
Nov 11 2015 20:37
[Robbie Mackay, Ushahidi] Excellent :) We could almost do a sprint entirely on better setup docs, multiple platforms etc