These are chat archives for ushahidi/Community

13th
Jul 2018
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 10:05
[David Losada, Ushahidi] hi Samuel, what are the problems you are having with email exactly?
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 11:16
the email report is not showing on my deployment
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 11:17
[David Losada, Ushahidi] what deployment is that? are we hosting it or are you hosting it?
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 11:18
you are hosting it
ekitielections deployment
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 11:20
[David Losada, Ushahidi] ok let us take a look
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 11:28
and one more thing can i get a link to where i can download the open source version for shared hosting
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 11:29
[David Losada, Ushahidi] are you using gmail by any chance?
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 11:29
yeah
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 11:30
[David Losada, Ushahidi] ah gmail is quite tricky, we’ve observed there’s usually a number of things to do
[David Losada, Ushahidi] 1. enable IMAP/POP3 for the gmail account (In gmail settings)
[David Losada, Ushahidi] 2. enable “Let less secure apps” access to the account ( https://support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=en )
[David Losada, Ushahidi] 3. configure settings as explained here: https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=en
[David Losada, Ushahidi] re: open source version for shared hosting , there’s just an open source version (we don’t make anything specific for shared hosting). There are download and generic installation instructions here: https://www.ushahidi.com/support/install-ushahidi
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 15:33
hello
so i ran the shared hosting part but there's a little issue
i tried logging in with the username and password as 'admin' but its not working
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 16:09
[Mark Kinsella, Ushahidi] Hi Samuel, I’m one of the developers here at Ushahidi, and I might be able to help. What happens when you attempt to login? Is there an error message on the web page?
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 16:11
it says invalid password and username
and i cant signup too
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 16:16
[Mark Kinsella, Ushahidi] Hmm, what happens when you attempt to sign up?
[Mark Kinsella, Ushahidi] Is it possible to send a screenshot of any of these errors?
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 16:17
error signing up
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 16:23
hello
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 16:26
[Mark Kinsella, Ushahidi] Hi Samuel, I’m trying to think about what might be the cause of this issue. Did you install this locally, or did you install this on a shared host?
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 16:32
on a shared host
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 16:37
[Mark Kinsella, Ushahidi] is it possible to share the url for the site? That might be the easiest way for me to diagnose what’s happening
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 16:40
okay
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 16:43
[Mark Kinsella, Ushahidi] Thanks. I will have a look.
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 16:49
[Mark Kinsella, Ushahidi] I am seeing the problems you are reporting, but I’m not sure I understand what might be the cause. I’m going to ask another developer to see if they have seen this issue before.
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 16:50
okay
please its needed urgent for an election in my state tomorrow
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 17:05
hello
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 17:16
[Mark Kinsella, Ushahidi] Hi Samuel, it seems like the site is not accepting the authorization header provided by platform. Ushahidi is issuing an access token, but it looks like it’s just being ignored. I’m not sure why that might be. It’s possible that the hosting provider is filtering those headers or there is another configuration issue with that host that is preventing this data from being received. I’m still hoping to hear from a few other developers in case they have seen this issue before.
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 17:26
ok
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 17:56
hello
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 18:19

[Mark Kinsella, Ushahidi] Hi Samuel, I asked everyone who is here if they have seen this problem. There was only one suggestion, which is that this discussion on Stack Overflow might be relevant to the problem you are seeing: https://stackoverflow.com/questions/40225826/can-apache-prevent-bearer-authentication-header

However, we believe this may be a configuration issue with your hosting provider, and you might need to contact their support to see if there’s something they can change for you. I’m sorry we aren’t able to provide more help about those kinds of server configurations on shared hosts.

samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 18:30
the website is not loading again
Ushbot
@ushbot
Jul 13 2018 21:00
[claude_champier] +1
samuelhero
@samuelhero
Jul 13 2018 21:09
what?